Mandľové lievance

Lievance sú nenáročné na prípravu, na suroviny aj čas. Hodia sa na raňajky, večeru či obed. Sú sýte a chutné. Receptov na lowcarb lievance je mnoho. Dajú sa robiť z múky, zeleniny, naslano, nasladko, jemnejšie i hutnejšie, vanilkové, škoricové, citrónové ….a takto by som mohla pokračovať.

Tento recept je základný recept na sladké lievace z mandľovej múky. Základný preto, lebo na jeho základe viete vytvoriť množstvo chuťových variácií. Môžete ho obmieňať a pridávať suroviny podľa vašej aktuálnej chuti. Aj sám osebe je samozrejme veľmi chutný.

Pri príprave lievancového cesta som tentokrát použila mixér. Je to jednoduchý a rýchly spôsob, ktorý vám zaručí, že suroviny budú dokonale prepojené a cesto bude nadýchané.

Ako popisuje postup, najprv sa do mixéra dávajú tekuté suroviny a potom suché. Je to preto, aby sa nestalo, že na dne mixéra ostanú nejaké prilepené nepremiešané suroviny.

Ak by ste mali chuť vyskúšať aj nejaké ďalšie recepty na sladké raňajky, odporúčam:

Kokosové lievance

Kokosová “ovsená” kaša

Lieskovcovo-vanilková granola

Černicovo-kokosový chia puding

Čas prípravy: 10 minút

Celkový čas: 45 minút

Ingrediencie l 12ks
120ml mandľového mlieka
60ml avokádového oleja
4 stredné vajíčka (alebo 3 veľké)
100g mandľovej múky
100g mletých mandlí
1ČL prášku na pečenie
1ČL vanilky
30g sladidla (použila som erythritol)
štipka soli
3PL oleja (na vymazanie panvice)

✏️Do mixéra dáme mlieko, olej a vajíčka. Krátko zmixujeme.
✏️Pridáme múku, polmeté mandle, sladidlo, prášok na pečenie, vanilku a soľ. Krátko zmixujeme.
✏️Cesto prelejeme do hlbokej misy a necháme 15 minút odstáť.
✏️Na panvici rozpálime olej. Naberačkou naberieme cesto a vylejeme ho opatrne na panvicu. Na miermon plameni opekáme z jednej strany 2 minúty, z druhej 40 sekúnd. ✏️Lievance priebežne sledujeme či sa nepripaľujú. Kroky opakujeme, kým neminieme všetko cesto.

Tip:

  • Lievance robíme radšej menšie, aby s jednoduchšie otáčali.
  • Podávame napríklad s maslom a lowcarb javorovým sirupom, alebo orechovým maslom a ovocím prípadne so šľahačkou.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*