Fatbomba neapolská zmrzlina

Čokoládová, vanilková a jahodová chuť…to je tajomstvo úspechu neapolskej zmrzliny, ktorá sa mi spája hlavne s mojím detstvom. A práve ňou sú inšpirované tieto milé mini fatbomby.

Informácia pre lowcarb začiatočníkov: Fatbomba je malý snack, bohatý na tuk, ktorý pomáha doplniť v nízkosacharidovej strave dôležité zdravé tuky a zaháňa hlad. Ja si fatbombu dávam ako mini dezert po jedle ak mám pocit, že ju ešte potrebujem.

Ingrediencie l 10 ks
110g masla
110g kokosového oleja
100ml kyslej smotany
100g cream cheese
4PL lowcarb sladidla (použila som erythritol)
1PL kakaového prášku (nesladeného)
2-3PL jahodového pyré (alebo čerstvé rozmačkané 3 jahody) ja som pridala aj zopár černíc.
Vanilková aróma (alebo mletá vanilka)

Ako na to?

✏️Pripravíme si základ, ktorý je pre všetky 3 chute rovnaký. V miske zmiešame zmäknuté maslo, kokosový olej, kyslú smotanu, cream cheese a sladidlo.
✏️Ručným alebo ponorným mixérom ingrediencie zmixujeme a vytvoríme jednotnú zmes.
✏️Zmes rozdelíme do 3 misiek. Do jednej pridáme kakaový prášok, do druhej vanilku a do tretej jahodové pyré. Všetky zmesy dôkladne zmiešame.
✏️Nalejeme do formičiek a necháme v mrazničke minimálne 30 minút stuhnúť.

Tip: Môžeme si urobiť aj kombinované fatbomby (3 chute v jednej). Do formičiek najprv nalejeme čokoládovú zmes, necháme v mraze stuhnúť. Potom vanilkovú. Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť . A nakoniec jahodovú vrstvu. Opäť necháme stuhnúť v mrazáku. Dostaneme tak mini trikolórový nanuk.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*