Diabolské vajcia

Diabolké vajcia sa dajú pripraviť na veľa spôsobov. Tento recept má majonézovo-horčicový základ a robila som ich s dvoma typmi vajec. S obyčajnými vajíčkami uvarenými natvrdo a s nakladanými cviklovými vajíčkami (recept tu).

Detaily

Porcie

10 polovíc

Čas prípravy

15 minút

Celkový čas

20 minút

Kalórie

692Kcal

Sacharidy

5g

Tuky

60g

Proteín

29g

Suroviny

  • 5 vajíčok uvarených natvrdo

  • 3PL majonézy

  • 2PL kyslej smotany

  • 2ČL dijonskej horčice

  • 1PL citrónovej šťavy

  • Čierne korenie

  • Soľ

Ako na to

  • Vajíčka rozkrojíme, vyberieme žĺtka a v miske ich zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, dijonskou horčicou a citrónovou šťavou. Ochutíme soľou a korením.
  • Žĺtkovú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho sáčku alebo obyčajného sáčku, na ktorom odstrihneme rožtek.
  • Zmesou naplníme bielkové polovice a ozdobíme napríklad sezamom, čerstvými bylinkami alebo kápiou. Skladujeme v chladničke.

Tip:
Na ozdobenie môžeme použiť napríklad aj sladkú papriku, kurkumu, chilli, cayenské korenie alebo rascu.

Ak vás nakladané cviklové vajička zaujali, recept na ne nájdete tu.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*