Brownies

Mám výbornú správu pre všetkých milovníkov čokolády a nízkosacharidových dezertov. Úžasne jednoduchý a skutočne veľmi chutný recept na lowcarb brownies prichádza na stránky môjho blogu. Verím, že nebudete dlho váhať a vyskúšate ho. U nás sa po tomto chutnom, vláčnom, sýtom a extra čokoládovom koláčiku len tak zaprášilo!

Detaily

Porcie

10ks

Čas prípravy

70 minút

Kalórie (1ks)

265Kcal

Sacharidy (1ks)

5,7g

Tuky (1ks)

25g

Protein (1ks)

4,7g

Suroviny

  • 120g horká čokoláda (70% a viac)

  • 170g maslo

  • 85g mandľová múka

  • 100g sladidlo (použila som práškový erythritol)

  • 30g kakaový prášok (nesladený)

  • 2 veľké vajíčka (izbovej teploty)

  • 1/4ČL soľ

Ako na to

  • Nasekáme čokoládu a 2/3 z nej roztopíme s maslom buď vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke.
  • Do roztopenej čokolády pridáme preosiatu mandľovú múku, sladidlo a kakaový prášok. Dôkladme miešame, kým vznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Pridáme vajíčka, kúsky nasekanej čokolády a soľ a zmes opäť zamiešame miešame. Zmes môže byť v tomto štádiu zrnitá, hlavne ak použijeme granulované sladidlo. Pri pečení sa stane vláčnou.
  • Menší plech (použila som plech o veľkosti 10x20cm) vymastíme maslom a vložíme doň papier na pečenie tak, aby presahoval okraje. Brownie sa po dopečení tak bude ľahšie vyberať.
  • Pečieme 15-20 minút na 175C. Pred vyberaní z plechu a krájaním necháme brownies trochu vychladnúť, aby mali kúsky pevnejšiu konzistenciu.

Tipy:

  • Skúška špajdlou, ktorá sa bežne používa na zistenie, či je cesto dopečené, pri brownies nefunguje. Špajda bude vždy trochu vlhká a tak je to správne, v opačnom prípade budú brownies suché. Treba odolať a piecť ich kratšie ako nám intuícia káže, inak stratia na šťavnatosti.
  • Keď brownies vytiahnete z rúry, budú mať na povrchu vrstvu roztopeného masla. Nevylievame ju. Necháme brownies vychladnúť a maslo vsiaknuť. Tak zabezpečíme, že brownies budú štavnaté.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*