Neviem ako je to u vás, no ja milujem jedlá, ktoré sú chrumkavé. Preto robievam tieto chipsy často. Nosím si ich so sebou do kina ako náhradu za pukance a na párty sa väčšinou zjedia ako prvé. Ich príprava hádam ani nemôže byť jednoduchšia a ich slaná chuť a chrumkavosť sú návykové. Upozornila som vás 🙂
Recepty na ďalšie skvelé chipsy a krekry:
Semienkové krekry (z mandľovej múky)
Tortillové chipsy z ľanovej múky
Detaily
12ks
10 minút
20 minút
565 Kcal
5g
41g
36g
Suroviny
- 70g strúhaného parmezánu 
- 1PL chia semiačok 
- 1PL sezamu 
- 2PL celých ľanových semiačok 
- 2PL tekvicových semiačok 
Ako na to
- Všetky ingrediencie zmiešame.
- Na pečiaci papier kladieme zmes polievkovou lyžicou tak, že formujeme kôpky, ktoré neurovnávame.
- Pečieme 8-10 minút na 180C. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť a až potom ich premiestnime.
Tip:
- Môžete vyskúšať aj iné druhy semiačok, prípadne korení ako sušený cesnak alebo oregano.
- Chipsy sú výborné osamote ale napríklad aj v tandeme s guacamole alebo cesnakovou nátierkou.


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 English
English				 Slovenčina
Slovenčina