Výborný nízkosacharidový obed, predjedlo alebo príloha s pečenému mäsu. Tento tradičný talianky recept vonia a chutí po letnej dovolenke, slnku, čerstvej zelenine a bylinkách.
Ingrediencie l 4 porcie
4 papriky (najlepšie sa hodia červené alebo žlté)
4 stredné paradajky
8 filetov ančovičiek (v oleji)
2 strúčiky cesnaku
8ČL olivového oleja
čerstvá bazalka alebo oregano
soľ a čierne korenie
Ako na to?
Papriky nakrájame na polovice, vyberieme jadierka no necháme stopky (pomôžu paprike pri pečení udržať tvar)
Paradajky dáme do misky, zalejeme ich vriacou vodou a necháme 1-2minúty odstáť. Následne vodu vylejeme, paradajky schladíme studenou vodou a odstránime z nich šupky.
Paradajky nakrájame na štvrťky.
Do každej polovice papriky dáme: polovicu paradajky, na hrubo nakrájaný filet ančovičky, 1/2 najemno nakrájaného strúčiku cesnaku, 1ČL olivového oleja, soľ (možno vynechať, ančovičky sú slané) a čierne korenie.
Pečieme v rúre 1 hodinu na 175C. Pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou alebo oreganom.
