Toto je dezert presne podľa môjho gusta. Jemný, chrumkavý, osviežujúci, dekadente bohatý, s chuťou jahôd, kakaa, mascarpone a vanilky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá a určite ním potešíte každého maškrtníka.


Detaily
2 porcie
20 minút
20 minút
494Kcal
10g
43,7g
16,3g
Suroviny
- Mascarpone krém
- 250g jemného tvarohu 
- 100g mascarpone 
- 1PL pražených kakaových zlomkov 
- 1PL práškového erythritolu (možno vynechať) 
- Jahodové pyré
- 60g jahôd (mrazené alebo čerstvé) 
- 1ČL erythritol 
- 1/2ČL mletej vanilky 
- 1PL citrónovej šťavy 
- štipka mletej škorice 
- štipka soli 
- Kakaová mrvenička
Ako na to
- Mascarpone, tvaroh a práškový erythritol dôkladne zmiešame, pridáme pražené kakaové zlomky.
- V malom hrnci podlejeme jahody 1PL vody a necháme 5 minút variť. Pridáme citrónovú šťavu, erythritol, vanilku, škoricu a soľ, povaríme ďalších 5 minút. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- Do pohára vrstvíme mascarpone krém, jahodové pyré a rozdrobený kakaový koláčik. Opakujeme. Ozdobíme čerstvou mätou.
- Podávame najlepšie vychladené.
Tip:
- Namiesto pražených kakaových zlomkov môžeme použiť posekané mandle.


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 Slovenčina
Slovenčina				 English
English