Pizza s talianskou oblohou

Pizza je jedno z najobľúbenejších jedál na svete. Milujú ju deti aj dospelí, mäsožravci aj vegetariáni. A preto by bola veľká škoda, ak by v lowcarb jedálničku chýbala. Jej príprava je jednoduchá a výsledok vás veľmi milo prekvapí. Kombinácia mandľovej múky a mozzarelly jej dodáva neopakovateľnú chuť a uvidíte, že jeden kúsok vám určite nebude stačiť.

Aký syr do cesta použiť?

Pre najlepší výsledok použite predstrúhaný syr z obchodu. Obsahuje totiž malé množstvo škrobu, ktorý robí cesto pevnejším. Mozzarella je najneutrálnejší typ syru. Vhodné sú aj predstrúhaný ementál alebo gouda, ktoré dodajú cestu výraznejšiu syrovú chuť.

K receptu ešte pezradím, že moja obľubená kombinácia oblohy je okrem tradičnej stredomorskej (paradajky, bazalka, hríby, mozzarella) aj slovenská v kombinácii slanina, klobáska a cibuľa.


Čas prípravy | 45 minút
Ingredience | 1 pizza

Cesto

175g strúhanej mozzarelly
30g cream cheese (napríklad Goldessa od Milbony)
100g mandľová múka
1 ČL vínny ocot biely
1 vajíčko
1/2 ČL soli

Obloha

3 PL paradajkového základu
130g strúhaného syra
100g salámy
40g cibule
40g šampiňónov
60g paradajok čerstvých
1 ČL sušeného oregana

Ako na to?

✏️Začneme pizzovým cestom. Mozzarellu a cream cheese zohrejeme na panvici tak, aby sa syry prepojili a vytvorili vláčnu masu. Panvicu netreba nijako mastiť.
✏️Vláčnu a ešte teplú masu dáme do väčšej misy a pridáme ostatné ingrediencie. Tie potom dôkladne prepojíme mixérom a vytvoríme lepkavé cesto. Najvhodnejšie je použiť mixérový nástavec na miešanie cesta.
✏️Cesto dáme na pečiaci papier, prikryjeme ho ďaľším kusom pečiaceho papriera a rukami alebo valčekom na cesto vytvarujeme kruh o priemere cca 30cm a s hrúbkou 0,5cm.
✏️Odstránime horný pečiaci papier a celé cesto poprepichujeme vydličkou, aby nám pri pečení nevznikali v ceste bubliny.
✏️Dáme piecť do rozohriatej rúry na 10-15 minút na 200C. Pečieme, kým cesto nezačne hnednúť.
✏️ Pizzu vyberieme a poukladáme na ňu oblohu. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 10-12 minút na 200C kým sa neroztopí syr.

Tip:

  • Cesto môžete tvarovať aj bez horného pečiaceho papiera. Vtedy si ruky alebo valček na cesto potrite olejom, nech sa vám na ne cesto nelepí.

1/2 pizze: 1085Kcal, net sacharidy 12,8g, tuk 88g, protein 59,5g

Recepty na ďaľšie výborné low carb pizze:

2 Comments

  1. Dobrý deň, dosť Vašich receptov som už skúšala. Ani jeden ma nesklamal. Sú fantastické. Aj táto pizza. Som rada, že sa o vyborne recepty podelite. Zdenka

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*