Arašidové cookies

Hlad je pre moju pevnú vôľu ako citrón pre vodný kameň. Rozpustí ju v okamžiku a preto som rada na hlad pripravená. Keď ma prepadne vonku na výlete alebo pri dlhšej ceste autom, mám rada pri sebe nejakú zdravú nízkosacharidovú dobrotu, ktorou ho zaženiem. Tieto keto arašidové sušienky (cookies) sú mojou obľúbenou dobrotou, lebo sú super jednoduché na prípravu, výborne chutia a vďaka zdravému tuku z orechov na dho zasýtia.


Čas prípravy | 20 minút

Ingredience | 12 sušienok
70g arašidového masla
1PL kokosového oleja
1 väčšie vajíčko
110g mandľovej múky
40g sladidla (použila som práškový erythritol – viac info v Tipoch na konci receptu)
40g horkej čokolády
1/2ČL prášku na pečenie
1/4ČL sódy bikarbóny
1/2ČL mletej škorice (možno vynechať alebo nahradiť vanilkovou arómou)
Štipka soli

Ako na to?

✏️Vo väčšej miske zmiešame tekuté ingrediencie (arašidové maslo, kokosový olej a vajíčko).
✏️Pridáme suché ingrediencie a miešame, až kým sa vytvorí zmes konzistencie tuhšieho cesta. Ja som použila najprv špachtlu a potom ruky.
✏️Vyformujeme 12 guličiek, ktoré kladieme na pečiaci papier a špachtlou alebo rukami formujeme disky o priemere cca 5cm. Medzi jednotlivými sušienkami nechávame trochu priestoru, keďže v rúre sušienky ešte narastú.
✏️ Pečieme 8-10 minút na 175C.

Tipy:

  • Erythritol kupujem v bio obchode. Má podobnú štruktúru ako krupicový cukor. Práškový erythritol z neho vyrábam tak, že ho dám do mixéra a cca 3 minúty mixujem. Mixér musí byť úplne suchý a keď sladidlo domixujem, počkám asi 5 minút než otvorím mixér, nech stihne prach sadnúť. Práškovú formu používam vo väčšine mojich receptov lebo sa na rozdiel od krupicovej/kryštálovej formy oveľa lepšie rozpúšťa.
  • Arašidové maslo môže byť jemné aj s kúskami arašidov, podľa toho, ktoré máte radšej. Na kvalite sušienok to nič nezmení. Ja som použila extra chrumkavé.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*