Kokosová “ovsená” kaša

Pred mojou érou lowcarb stravovania som si robievala kašu z ovsených vločiek na raňajky skoro každý druhý deň. Vyhovovalo mi na nej, že výborne zasýti, je rýchlo urobená a môžeme ju robiť na 100 rôznych spôsobov. Pri prechode na low carb som si na ňu dlho nespomenula až prednedávnom sa mi akosi zacnelo po teplej, sýtej a chutnej raňajkovej kaši.
Prednedávnom som konečne vyskúšala jej low carb verziu (konkrétne sladkú kokosovú) a bola v.ý.b.o.r.n.á…..jednoduchá na prípravu, zasýtila ma na celé dopoludnie a chutila aj manželovi.

Ingrediencie l 1 porcia
1PL kokosovej múky
3PL kokosových čipsov (alebo strúhaného kokosu)
60ml kokosového alebo mandľového mlieka
60ml vody
1PL celých slnečnicových alebo konopných semienok
1ČL pomletých ľanových semienok
škorica
štipka soli
Na ozdobenie: kokosové čipsy, mandľové plátky, bobuľové ovocie, semienka alebo orechové maslo.


Ako na to?
✏️Kokosové čipsy opečieme na suchej panvici na miernom ohni, kým jemne zhnednú a začnú voňať.
✏️Do hrnca dáme opečené kokosové čipsy, kokosové mlieko a vodu a 1 minútu povaríme.
✏️Stiahneme z ohňa, pridáme kokosovú múku, celé semienka, pomleté ľanové semienka, škoricu a štipku soli. Premiešame a ak je kaša veľmi hustá, pridáme trochu kokosového mlieka alebo vody.
✏️Dáme do misky a ozdobíme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*