Kakaové koláčiky

Receptov na čokoládové/kakaové koláčiky, zákusky a dezerty nikdy nie je dosť. Tieto koláčiky sú chrumkavé, sladké a chuťovo sa podobajú perníku. Najlepšie chutia s pohárom vychladeného mandľového mlieka. Rozdrobené sú ideálne ako posýpka na zmrzlinu, tvarohové dezerty alebo grécky jogurt s ovocím.

Detaily

Porcie

12ks

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

30 minút

Kalórie (1ks)

85Kcal

Sacharidy (1ks)

1,4g

Tuky (1ks)

7,8g

Proteín (1ks)

2,7g

Suroviny

  • 30g zmäknutého masla

  • 1 väčšie žĺtko

  • 30g erythritolu
    (plus 2PL lyžice práškového erythritolu na obalenie)

  • 120g mandľovej múky

  • 20g nesladeného kakaového prášku

  • 5g prášku na pečenie

  • štipka soli

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 160C.
  • Ručným mixérom zmiešame žĺtko, erythritol a zmäknuté maslo, kým sa vytvorí svetlá nadýchaná pena.
  • Múku, kakaový prášok a prášok na pečenie preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme do maslovej peny a dôkladne premiešame.
  • Zmes vytvarujeme do valca, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.
  • Nakrájame na koliečka, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 8-10.
  • Po vychladutí ich obalíme v práškovom erythritole.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*