Hrnčeková knedľa s cream cheesom

Výborná, jemná, s krémovou chuťou, mäkká, savá – taká je táto low carb domáca knedľa. Je výbornou prílohou ku králikovi na smotane, pikantným pečienkam či kurati na krémovej brokolici.

Pripraviť ju môžete v mikrovlnke za 90 sekúnd na vysokej teplote alebo za 10-12 minút v rúre na 200C.

Aký cream cheese použiť?

Cream cheese je krémový syr typu Lučina, Goldessa alebo Philadelphia. Používame buď čistý cream cheese alebo ochutený, napríklad pažitkou alebo iným druhom byliniek.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

5 minút (20 minút ak pečená v rúre)

Kalórie (1porcia)

221Kcal

Sacharidy (1porcia)

2,5g

Tuky (1porcia)

21g

Protein (1porcia)

6g

Suroviny

  • 20g mandľová múka

  • 15g (1PL) rozpustené maslo

  • 30g (2PL) cream cheese

  • 1 stredné vajíčko

  • 1/2ČL kypriaci prášok

  • 1/2PL nasekaná petržlenová vňať

  • štipka soli

  • olej alebo rozpustené maslo
    na vymastenie nádoby

Ako na to

  • Zmiešame vlhké suroviny – rozpustené maslo, vajíčko a cream cheese. Pridáme suché suroviny – mandľovú múku, kypriaci prášok, soľ, petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, kým vznikne jednotné cesto.
  • Olejom alebo maslom vymastíme misku, v ktorej budeme knedľu robiť (hrnček, malú zapekaciu misku, ramekin). Vylejeme do nej cesto a dáme piecť do mikrovlnky na vysokú teplotu na 90 sekúnd. Môžeme použiť aj rúru – naša knedľa potrebuje 10-12 minút na 200C.
  • Po dopečení necháme knedľu chvíľu vychladnúť, vyberieme ju z nádoby a nakrájame.
Knedľa ako príloha ku králikovi na smotane.

2 Comments

  1. Moc vás zdravím Marti, děkuju za super recept, moc se těším až vyzkouším…..Co se stalo s vaším Insta, vás blokli nebo něco…?
    Mějte se moc krásně.
    Nela B.

    • Ahoj Neli, ano, presnejsie deaktivovali. Uz som sa odvolala, cakam na reakciu. Dufam, ze ma opat zaktivuju. Som zvedava, ako vam knedla bude chutit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*